Vide om strøm

Det Danske marked

Hvordan er udviklingen i de danske elpriserne?

Hvad er udviklingen i de danske elpriserne?

Vi har på det seneste oplevet et generelt fald i elpriserne. En af årsagerne til det er, at Europas gaslagre er godt fyldte og risikoen for mangel er meget lillej. Samtidig har den milde vinter reduceret behovet for den mængde strøm vi ellers vil have brugt, dette trækker prisen yderligere ned.

Da Rusland reducerede vores gasleverancerne, resulterede det i høje priser på energi, da der nu var langt større efterspørgsmål på den energi, som vi havde til rådighed. Det milde vejr betyder at vi forventer et fald i elmarked fremover.

Hvordan ser fremtiden ud?

Der er fra statens side indført flere ting der skal gøre at så få som muligt rammes af de forsat høje priser. El afgiften er fjernet indtil 01-07-2023 hvilket betyder at man spare ca. 1 kr. pr. kWh på sin regning. Samtidig er der også indført en indefrysningsordning, hvor man kan få indefryst alt over 1 kr. pr. kWh af den rene strøm pris. Der er dog et par enkelte steder strømmen er blevet højere og det er transporten. Der har de fleste netselskaber desværre sat priserne op.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til din elaftale, sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig godt videre.

Vi er klar på telefon +45 4440 7549